Colloïdaal Zilver in de dagelijkse praktijk

Bijna iedereen die zich bezighoudt met natuurlijke gezondheid weet dat colloïdaal zilver een vloeibaar mineraal voedingssupplement is dat krachtige antimicrobiële eigenschappen heeft en daarom oraal kan worden ingenomen als middel om het lichaam te helpen infecties zoals voedselvergiftiging, verkoudheid, griep en nog veel meer te verslaan.

Zowel klinische onderzoeken als talrijke anekdotische verslagen tonen aan dat colloïdaal zilver zelfs dodelijke, medicijnresistente superpathogenen doodt.

Maar wat de meeste mensen niet weten is dat colloïdaal zilver ook honderden extra nuttige toepassingen heeft, dankzij de breedspectrum antimicrobiële eigenschappen, de plaatselijk desinfecterende eigenschappen, de ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om de huid te stimuleren, en bij de genezing van cellen en weefsels.

Als je mijn artikelen al een tijdje volgt, weet je dat ik een regelmatig gebruiker ben van colloïdaal zilver. Ik heb de afgelopen paar jaar bijna elke dag ongeveer 5 ml colloïdaal zilver ingenomen, meestal door verneveling in de mond. Daarnaast gebruik ik het dagelijks op mijn gezicht, in plaats van oogdruppels, als deodorant, alles samen ongeveer 10-15 ml per dag uitwendig.

Mijn stem is een levenslang probleem geweest. Spreken voor mensen en mijn stem verheffen of duidelijk spreken, resulteerde bijna altijd in onaangename keelpijn, waardoor ik al heel mijn leven rondloop met permanente lichte keelontsteking. Vandaar dat ik colloïdaal zilver altijd in de buurt houd om te sprayen in de mond, waardoor ik daar nooit meer last van heb. Bovendien heb ik dankzij colloïdaal zilver de meeste verkoudheid, griep en andere veel voorkomende infecties van de bovenste luchtwegen kunnen afweren. Als ik ze met de colloïdaal zilveren oortruc niet in de kiem kan smoren, blijven ze toch zelden langer dan een paar dagen bestaan, terwijl ik vroeger wekenlang ziek was geweest. Maar orale inname van colloïdaal zilver is slechts één manier om het te gebruiken. Er zijn talloze andere toepassingen voor genezing en infectiebestrijding van colloïdaal zilver die zelden worden genoemd. Hier zijn enkele favoriete aanvullende toepassingen voor colloïdaal zilver:

  1. Als deodorant Mensen spenderen massa’s geld aan bedenkelijke deodoranten die zelden de gezondheid dienen. CZ verhindert het transpireren niet en zal het lichaam niet remmen in zijn reiniging of het vinden van een waterbalans, of te reageren als de perfecte temperatuurregulator, maar verhindert dat bacteriën de transpiratie omzet naar ongewenste geuren. Na de douche een nevel van Colloïdaal Zilver en/of op de kleding, kan helpen om de kleding langer te dragen en lichaamsgeuren bestrijden.
  2. Bubbelbaden en jacuzzi’s – Je kunt colloïdaal zilver gebruiken in de hot tub, jacuzzi of spa, in plaats van agressieve en potentieel giftige chemicaliën zoals chloor en broom!
  3. In geval van huidproblemen – Je kunt colloïdaal zilver topisch gebruiken op snijwonden, wonden, schaafwonden, schrammen, huiduitslag, zonnebrand, uitbraken van gordelroos, insectenbeten en meer, voor snelle genezing, vermindering van pijn en ontsteking en infectiepreventie!
  4. Geurbestrijding van vuilnisbakken – Je kunt colloïdaal zilver aan de buiten- en binnenkant van de vuilnisbakken spuiten om bederfgeuren te helpen voorkomen. Je kunt hardnekkige geuren vrijwel overal in huis doden door de plek met colloïdaal zilver te besproeien en aan de lucht te laten drogen!
  5. Geurbestrijding van huisdieren – Colloïdaal zilver werkt uitstekend voor het uitroeien van hardnekkige huisdiergeuren in huis, inclusief kattenbak. Spuit het op het problematische gebied en zie hoe het zijn wonderen doet.
  6. Desinfecteer keukensponsjes, vodden, handdoeken – Onderzoekers van de Universiteit van Arizona hebben ontdekt dat 89 procent van alle theedoeken, sponzen, vodden, enz. detecteerbare niveaus van coliforme bacteriën (fecale bacteriën) bevatten en dat 25,6 procent detecteerbare niveaus van E had. coli. Dit betekent dat je feitelijk bacteriën in je keuken verspreidt als je je handdoeken, vodden en sponzen gebruikt om ‘schoon te maken’. Maar je kunt colloïdaal zilver gebruiken om keukensponzen, vaatdoeken, theedoeken en meer te besproeien, en zo de onbedoelde verspreiding van deze ziekteverwekkers voorgoed een halt toe te roepen!
  7. Voedsel conserveren – Je kunt verschillende eetlepels colloïdaal zilver gebruiken bij het bottelen, inblikken en conserveren van voedsel, om besmetting te helpen voorkomen en ervoor te zorgen dat het opgeslagen voedsel langer meegaat!
  8. Acne verdwenen! – Je kunt colloïdaal zilver plaatselijk gebruiken bij puistjes, acne-uitbraken en zelfs steenpuisten, zodat je er in recordtijd van af kunt komen!

Zoals Aterhov het omschreef

Dit is een klein fragment uit “Rauw Eten”. Ik noem het een meesterwerk van Arshavir ter Hovanessian die ongeveer 70 jaar geleden dit werk schreef, en het heeft in al die jaren niets aan waarde ingeboet. Ik kan de lezing ervan aanbevelen om te begrijpen dat rauw, echt, onvervalst eten te verkiezen is boven alle voeding – op zijn minst voor een groot gedeelte van de voeding.

“De consument die uit gewoonte gekookte voeding consumeert, bestaat daadwerkelijk uit twee personen; hij heeft twee lichamen. Het eerste lichaam, het echte, dankt zijn bestaan aan natuurlijke voeding en wordt door natuurlijke voeding in stand gehouden. Het tweede lichaam, het valse, dankt zijn bestaan aan onnatuurlijke, gekookte- en kunstmatige voedingsmiddelen en leeft verder uitsluitend van onnatuurlijke voeding. Alle cellen in het menselijk lichaam, die gezond, gespecialiseerd en actief zijn, die het leven in stand houden en ervoor zorgen dat de mens op zijn voeten staat, kunnen slechts dan opgebouwd, gevoed, op gang gehouden en vervangen worden, wanneer wij natuurlijke levensmiddelen eten. Deze cellen geven de spieren kracht, regelen de hartwerkzaamheid, leiden de signalen uit de hersenen naar het lichaam en produceren afscheidingen. Naast deze hoogontwikkelde cellen zijn er nog andere cellen die een zekere gelijkenis hebben met normale cellen, maar die in werkelijkheid slechts een eenvoudige structuur bezitten, cellen waarbij de nodige mechanismen voor gespecialiseerde werkzaamheden ontbreken en die gedegenereerd en ziek zijn. Deze cellen zijn op onnatuurlijke, minderwaardige voeding aangewezen.

“In het organisme van de mens die leeft om te eten neemt de echte mens maar weinig ruimte in. Ook wanneer de persoon die zo gericht is op voeding nog zo mager is, bestaat een belangrijk deel van zijn lichaam uit inactieve cellen.

“Elke klier en elk orgaan heeft een bepaald aantal actieve en gespecialiseerde cellen nodig; doch zodra de benodigde hoeveelheid bereikt is, houdt de cel-opbouw in het orgaan op – anders zou het onevenredig groot worden. Aangezien nu actieve cellen slechts door natuurlijke voeding in het leven worden geroepen, en de veel-eter zijn lichaam niet voldoende ervan voorziet, is het orgaan gedwongen het tekort te compenseren en een behoorlijke grootte te bereiken door het produceren van een bepaalde hoeveelheid inactieve cellen uit gekookt eten.

“Zulke nutteloze en parasitaire cellen zijn er in alle organen van de veel-eter in overvloed; beenderen, nagels en haren zijn geen uitzonderingen. Niettemin is het organisme van sommige mensen in staat om gedurende een zekere tijd tegen de onnatuurlijke voeding te strijden. Het doet zijn best om de vorming van de valse mens te verhinderen of tegen te houden door verminderde eetlust, maagstoornissen, onpasselijkheid, braken, slapeloosheid, hoofdpijn en andere gelijkaardige methoden. Kortzichtige mensen beschouwen deze symptomen als zwakte van het organisme, en in plaats van op te houden met het verbruik van onnatuurlijke voeding, drijven ze dit nog op, om zich te “versterken”. Wanneer dan, onder de voortdurende aanvallen van de “voedzame” spijzen, de lange strijd een tragisch einde neemt en eindigt met de nederlaag van de echte mens, is het organisme gedwongen zijn hardnekkig gevecht op te geven en zich aan de onnatuurlijke voeding “aan te passen”. Dit is het signaal voor de geboorte van de valse mens, die begint te schrokken als een wolf, en onophoudelijk begint te groeien. Voor kortzichtige mensen is dat een teken van “genezing”.

“Mettertijd verzwakt de weerstand, en vandaag zijn we zo ver dat al veel kinderen met “twee lichamen” worden geboren. Bij deze kinderen begint de valse mens zich al te ontwikkelen voor ze ter wereld komen. U kunt de valse mens zien, bij elke stap, aan het zitvlak en aan de benen van de vrouwen; aan de dikke kaken van de kinderen, aan de vooruitwelvende buiken en dikke nekken van de mannen, en op andere plaatsen. De valse mens misvormt het knappe figuur van jonge meisjes in de bloei van hun jaren, en berooft volwassenen van hun arbeidsgeschiktheid. Hij dringt in het hart, de nieren, de bloedvaten, de klieren en de weefsels van menselijke wezens, en verlamt hun activiteit. Eenvoudig uitgedrukt – hij omklemt de echte mens en wurgt hem langzaamaan.

“Wanneer een veel-eter zijn honger stilt met het eten van vruchten, heeft dat als gevolg dat de echte mens op dit ogenblik volledig voldaan is en geen wens naar méér voeding heeft. De valse mens heeft echter helemaal niets gekregen van de natuurlijke voeding en verlangt nu naar zijn eigen, speciale kost. Wat de gelegenheid bijzonder onaangenaam maakt is het feit dat de valse mens zijn primitieve gulzigheid door de mond van de echte mens uitdrukt. Het verlangen naar gekookte voeding is een uiting van dit monster (= de valse mens) en heeft met de behoefte van de echte mens geen uitstaans. 

“Juist op dit punt reageert de echte mens zonder nadenken en overleg. Dag na dag slooft hij zich uit, onder grote pijnen verdient hij zijn geld, en dan verandert hij – onder nog grotere pijnen en klachten – zijn natuurlijke levensmiddelen, die hij met zijn zuurverdiende geld heeft gekocht, in schadelijke substanties, dient ze door zijn mond aan zijn lichaam toe, verteert ze in zijn verteringskanaal, neemt ze in zijn bloed op en geeft ze over aan het monster, zijn ergste vijand, die hij voedt en wiens afschuwelijk lichaam hij voortdurend met zwakke spieren overal met zich meedraagt.

“Op deze plaats moet ik de biologen, die eiwitrijke voeding prijzen en valse hoop wekken t.a.v. de werking van kunstmatige vitaminen, vragen, of ze geen medelijden hebben met de mannen en vrouwen die waggelend langs de straten draven, en die nauwelijks in staat zijn het gewicht van de valse mens op hun zwakke benen te dragen? Waar blijft het geweten, de rede van deze vorsers? Geven deze nutteloze vlees- en vetmassa’s hen geen reden tot nadenken? Tenslotte is het overgewicht het gevolg van hun “evenwichtige” dierlijke eiwitten en hun “licht verteerbaar” wit brood. Probeert u eens deze dikke mensen hun brood en hun vlees te ontnemen, en geeft u hen een tijdlang voeding die voldoet aan de wetten van de natuur – en let u er dan op hoe deze vleesbergen binnen enkele maanden wegsmelten en verdwijnen.

“Wanneer we bedenken hoe gemakkelijk we deze overtollige kilo’s kwijtraken en op eenvoudige, natuurlijke wijze de volle gezondheid terug verwerven, moeten we ons afvragen waarom mensen van hoge academische rang teruggrijpen naar een hutsepot van gevaarlijke en nutteloze methoden zonder uitzicht op succes.

“De valse mens bestaat niet alleen uit gedegenereerde cellen, maar ook uit overtollig water, vet, bezinksels, zouten, vergiften en andere schadelijke substanties, die in alle lichaamsholten van de echte mens zijn binnengedrongen en zich daar in het weefsel verspreid hebben. Iedere ziekte ontstaat, zonder uitzondering, in de cellen van de valse mens. Ook kanker heeft daar zijn oorsprong.

geciteerd uit flyer Z9 / Te vlug tevreden.

Een indringend werk dat het eten van volwaardige rauwe voeding voor gezondheid promoot en de oorzaak van ziekte terugvoert naar “modern” voedsel dat verminkt, verarmd, gewijzigd… is door koken, bakken, hercomposeren… Dit digitale boek maakt deel uit van Module L / Levend Voedsel of kan afzonderlijk worden aangevraagd bij NaturEl. De Module kost 30 euro / het boek alleen 9 euro.

Aanvragen

Zoveel diagnoses

Het is met enige tegenzin dat ik dit bericht schrijf. Ik wou dat dit nieuwe project van NaturEl niet nodig was, maar we kunnen er niet omheen. Teveel mensen krijgen het te horen… en worden de speelbal van een systeem dat hen niet helpt.

Sinds meer dan 100 jaar zien we op alle mogelijke terreinen een geweldige vooruitgang. Gebeurde 100 jaar geleden nog vreemde ongelukken omdat pioniers probeerden met zelf gebouwde structuren de zwaartekracht te trotseren en zich in de lucht te begeven, enkele decennia later vloog de mens naar de maan en terug. Denk aan de vooruitgang in de communicatietechnologie: van telefoon via telegrafie en fax naar de modernste computers. Van oriëntatie door middel van ‘sterrenschieten’ tot de moderne navigatiesystemen. Overal zien we een explosie van nieuwe vindingen en ontwikkelingen, en naar de toekomst neemt de versnelling in de vooruitgang alleen maar toe.

Op deze algemene regel is naar mijn gevoel maar één opvallende uitzondering. 100 Jaar kankeronderzoek (en Middeleeuwse medische mentaliteit) heeft geen enkel belangrijk feit opgeleverd. Niet omdat er niet voldoende aandacht of middelen zijn voor dit onderwerp. Er zijn miljarden in dit onderzoek geïnvesteerd. Er werken meer mensen in het kankeronderzoek en de hulp aan kankerpatiënten dan het totaal aantal kankerpatiënten.

Maar in 1971 zou er een definitieve slag aan kanker worden toegebracht. President Richard Nixon kondigde zijn plan ‘the war on cancer’ af, en stopte nog meer miljarden in de onderzoekspot. Toen in 1978 die miljarden op waren, bleek het aantal Amerikanen dat aan kanker stierf van 1 op 6 in 1971 in 7 jaar tijd te zijn toegenomen tot 1 op 5..!

Vanaf het begin van het kankeronderzoek bedraagt de toename van het aantal kankerpatiënten maar liefst 1300%, en men verwacht dat over 20 jaar bijna 50% van alle sterfgevallen het rechtstreekse of onrechtstreekse gevolg zal zijn van de ziekte kanker. Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, neemt ook de bereidheid van de bevolking toe om nog meer miljarden te verzamelen voor nog meer onderzoek, waarvan later zal blijken dat het andermaal niets heeft opgeleverd. Zo gaat het al 100 jaar, en het wordt tijd man en paard te noemen.

100 Jaar kankeronderzoek in de meest geperfectioneerde laboratoria, gesteund door talloze miljarden, en dan niet in staat zijn om een sluitende en alomvattende definitie van kanker te geven, is niet normaal! Steeds vaker lees en hoor je de opmerking dat de oplossing van het kankerprobleem voor veel onderzoekers het einde zou betekenen van nieuwe professoraten, van onderscheidingen en onderzoekbaantjes. Is het daarom kwaad opzet dat “op de verkeerde plaats” wordt gezocht? 

De eerste Groene Dag-activiteit rond kanker, was in 1984 met een voordracht door Jan Dries in Dilbeek over “Kanker Natuurlijk Genezen”. Er was rond dezelfde tijd het symposium over Biologische Kankerbestrijding in Antwerpen, waar het werk van Dr Kristine Nolfi in de kijker werd gezet. In 1999 vertaalde ik Tumeurs et Cancers van Albert Mosséri en vulde dit aan met teksten van Dr. HM. Shelton. Dat werd “Kanker en Voeding”. In 2020 bracht ik 40 jaar studie samen in de Module K – “Kanker en Chronische Ziekten” en ik had nooit eerder de tijd om op een systematische manier alle factoren (negatieve en positieve) te ordenen die bij kanker meespelen dan nu… En het is een complete map geworden met 85 uitgebreide digitale printbare flyers binnen de complete Module “Ziekten”.

Op deze folder kunt u het overzicht vinden van de flyers over Natuurlijke Kankerpreventie en -bestrijding. Tegen betaling van 30 euro op de Natur-El – rekening IBAN: BE43 9733 7932 4901     BIC: ARSPBE22  ontvangt u de link voor download. (De link verwijst naar de flyers Ziekten (Algemeen) en de Map Kanker / samen 105 flyers)

Komkommertijd

Een kennis heeft één komkommerplant en kon de productie niet volgen… de koelkast was vol! Maar die komkommers moeten daar niet in de koelkast liggen te niksen ! Toen ik vertelde dat wij dertig komkommerplanten hebben en met gemak iedere dag tussen 2 en 5 kg komkommers oogsten, bekeek hij me met ongeloof… Je kunt toch niet de hele dag door komkommers eten?

Nee, dat is niet nodig, maar je kunt wel veel komkommers eten. En daar zijn veel redenen voor om te doen. Ik ben nu volop bezig met de voorbereiding voor de voortzetting van het PûrNatûr-abonnement, waarbij het volgende project over Kruiden gaat. Daarin worden veel leemten opgevuld, die in de mappen over Voeding ontbraken. Mensen stelden vragen waarom ik niets had geschreven over aardbeien, granaatappels, kiwi’s, komkommers… Dus wees niet bezorgd, het komt allemaal aan bod. Dus wordt één van de flyers in 2025 gewijd aan komkommers en alle gezondheidsfeiten over komkommers. Ja, je kunt een kuur met komkommers doen. Het is helemaal niet overdreven om een paar komkommers per dag te eten.

Komkommers zijn waterrijke vruchten die tot de groenten worden gerekend.  Zij bevatten veel water, weinig calorieën, een weinig natuurlijke suikers, een weinig eiwit, en helemaal geen vet. Met slechts 3% droge stof en 97% water kan men zich afvragen wat men aan een dergelijke groente heeft. Sommigen, die moeilijkheden hebben met hun eigen waterhuishouding vragen zich af of een dergelijke waterrijke vrucht voor hen wel geschikt kan zijn of niet nòg meer water toevoegt ? Wees gerust,  je kan geen betere voedingsmiddelen gebruiken.

> De stoornissen in de waterhuishouding worden nooit veroorzaakt door voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan water, integendeel.  Het is opmerkelijk dat juist die voedingsmiddelen de eigenschap hebben overtollig water vrij te maken, en op een natuurlijke manier de vermogens aanwakkeren om gestabiliseerde vochten (door foutieve voeding, zouten, specerijen, voedingssupplementen e.d.) af te voeren.  

> Er is geen enkel heilzamer voedingsmiddel, dat tijdens de zomermaanden dagelijks gegeten zou moeten worden, als komkommers.  De frisse smaak, volsappig, zuiverend, eten en drinken… past allemaal op komkommer. Wie komkommers eet, neemt de beste bron van natuurlijke waters, gefilterd door plantenkanalen, en omgezet in een levende organische structuur. 

In vergelijking tot zijn drooggewicht bevatten komkommers een massa vitale stoffen, basische (ontzurende) mineralen en sporenelementen. 

Het zijn zachte vruchten, en juist daarom moet er toch op gewezen worden dat mensen vergeten er behoorlijk op  te kauwen. Het slechte gebit van veel mensen, de gewoonte om alles door te spoelen, te weinig tijd om rustig van het eten te genieten… het zal je bekend in de oren klinken. En omdat dit gebeurt krijgen komkommers de naam “slecht verteerbaar te zijn”. En dat terwijl komkommers bij verkeerd gevoede en overvoede mensen een positief rustpunt betekenen. 

Wie ervaring heeft met komkommermaskers op de huid weet dat komkommers zuiveren. Maar ze zuiveren zoveel beter, wanneer men ze eet, dan wanneer men ze uitwendig opbrengt. Het mag een wonder lijken, met 97% water, hoe de natuur er geen zak heeft van gemaakt, waarin een beetje mineralen en vitamines zijn opgelost, maar dat men nog flink moet kauwen om de sappen uit de zachte structuur te drijven. Omdat men deze fase overslaat doet men z’n beklag over de verteerbaarheid van komkommers.  Maar men beklaagt in feite zichzelf.  Wie geen komkommers verdraagt heeft een kwetsbaar verteringsvermogen, en doet er goed aan dit vermogen met uiterste zorg te behandelen door juiste voeding te eten, en geen andere.

Sap en rauwe soep van komkommers zijn prima dorstlessers en vitaliserende dranken die het lichaam bevloeien met bijzondere vibraties uit de levende natuur. Het spreekt vanzelf dat wij komkommers moeten leren eten zoals ze zijn.  Vermijd azijn of zure sauzen en zeker zout. Ga je zout toevoegen, dan gaan alle goede eigenschappen van komkommer verloren. Maar er is zoveel meer in komkommers… zodat een gezin van een paar mensen die dagelijkse twee tot vijf kg wel op krijgt ! Meer informatie vind je binnenkort in de Komkommer-flyer.

PS Is er een komkommer aan je aandacht ontglipt, en werd hij te dik? Aarzel niet om hem op te eten – ook al smaakt hij door de pitten licht bitter. Wist je dat komkommerpitten-extract wordt gebruikt als therapeutisch hulpmiddel? Het wordt allemaal uitgelegd in de flyer.