Zoveel diagnoses

Het is met enige tegenzin dat ik dit bericht schrijf. Ik wou dat dit nieuwe project van NaturEl niet nodig was, maar we kunnen er niet omheen. Teveel mensen krijgen het te horen… en worden de speelbal van een systeem dat hen niet helpt.

Sinds meer dan 100 jaar zien we op alle mogelijke terreinen een geweldige vooruitgang. Gebeurde 100 jaar geleden nog vreemde ongelukken omdat pioniers probeerden met zelf gebouwde structuren de zwaartekracht te trotseren en zich in de lucht te begeven, enkele decennia later vloog de mens naar de maan en terug. Denk aan de vooruitgang in de communicatietechnologie: van telefoon via telegrafie en fax naar de modernste computers. Van oriëntatie door middel van ‘sterrenschieten’ tot de moderne navigatiesystemen. Overal zien we een explosie van nieuwe vindingen en ontwikkelingen, en naar de toekomst neemt de versnelling in de vooruitgang alleen maar toe.

Op deze algemene regel is naar mijn gevoel maar één opvallende uitzondering. 100 Jaar kankeronderzoek (en Middeleeuwse medische mentaliteit) heeft geen enkel belangrijk feit opgeleverd. Niet omdat er niet voldoende aandacht of middelen zijn voor dit onderwerp. Er zijn miljarden in dit onderzoek geïnvesteerd. Er werken meer mensen in het kankeronderzoek en de hulp aan kankerpatiënten dan het totaal aantal kankerpatiënten.

Maar in 1971 zou er een definitieve slag aan kanker worden toegebracht. President Richard Nixon kondigde zijn plan ‘the war on cancer’ af, en stopte nog meer miljarden in de onderzoekspot. Toen in 1978 die miljarden op waren, bleek het aantal Amerikanen dat aan kanker stierf van 1 op 6 in 1971 in 7 jaar tijd te zijn toegenomen tot 1 op 5..!

Vanaf het begin van het kankeronderzoek bedraagt de toename van het aantal kankerpatiënten maar liefst 1300%, en men verwacht dat over 20 jaar bijna 50% van alle sterfgevallen het rechtstreekse of onrechtstreekse gevolg zal zijn van de ziekte kanker. Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, neemt ook de bereidheid van de bevolking toe om nog meer miljarden te verzamelen voor nog meer onderzoek, waarvan later zal blijken dat het andermaal niets heeft opgeleverd. Zo gaat het al 100 jaar, en het wordt tijd man en paard te noemen.

100 Jaar kankeronderzoek in de meest geperfectioneerde laboratoria, gesteund door talloze miljarden, en dan niet in staat zijn om een sluitende en alomvattende definitie van kanker te geven, is niet normaal! Steeds vaker lees en hoor je de opmerking dat de oplossing van het kankerprobleem voor veel onderzoekers het einde zou betekenen van nieuwe professoraten, van onderscheidingen en onderzoekbaantjes. Is het daarom kwaad opzet dat “op de verkeerde plaats” wordt gezocht? 

De eerste Groene Dag-activiteit rond kanker, was in 1984 met een voordracht door Jan Dries in Dilbeek over “Kanker Natuurlijk Genezen”. Er was rond dezelfde tijd het symposium over Biologische Kankerbestrijding in Antwerpen, waar het werk van Dr Kristine Nolfi in de kijker werd gezet. In 1999 vertaalde ik Tumeurs et Cancers van Albert Mosséri en vulde dit aan met teksten van Dr. HM. Shelton. Dat werd “Kanker en Voeding”. In 2020 bracht ik 40 jaar studie samen in de Module K – “Kanker en Chronische Ziekten” en ik had nooit eerder de tijd om op een systematische manier alle factoren (negatieve en positieve) te ordenen die bij kanker meespelen dan nu… En het is een complete map geworden met 85 uitgebreide digitale printbare flyers binnen de complete Module “Ziekten”.

Op deze folder kunt u het overzicht vinden van de flyers over Natuurlijke Kankerpreventie en -bestrijding. Tegen betaling van 30 euro op de Natur-El – rekening IBAN: BE43 9733 7932 4901     BIC: ARSPBE22  ontvangt u de link voor download. (De link verwijst naar de flyers Ziekten (Algemeen) en de Map Kanker / samen 105 flyers)

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder