Zoals Aterhov het omschreef

Dit is een klein fragment uit “Rauw Eten”. Ik noem het een meesterwerk van Arshavir ter Hovanessian die ongeveer 70 jaar geleden dit werk schreef, en het heeft in al die jaren niets aan waarde ingeboet. Ik kan de lezing ervan aanbevelen om te begrijpen dat rauw, echt, onvervalst eten te verkiezen is boven alle voeding – op zijn minst voor een groot gedeelte van de voeding.

“De consument die uit gewoonte gekookte voeding consumeert, bestaat daadwerkelijk uit twee personen; hij heeft twee lichamen. Het eerste lichaam, het echte, dankt zijn bestaan aan natuurlijke voeding en wordt door natuurlijke voeding in stand gehouden. Het tweede lichaam, het valse, dankt zijn bestaan aan onnatuurlijke, gekookte- en kunstmatige voedingsmiddelen en leeft verder uitsluitend van onnatuurlijke voeding. Alle cellen in het menselijk lichaam, die gezond, gespecialiseerd en actief zijn, die het leven in stand houden en ervoor zorgen dat de mens op zijn voeten staat, kunnen slechts dan opgebouwd, gevoed, op gang gehouden en vervangen worden, wanneer wij natuurlijke levensmiddelen eten. Deze cellen geven de spieren kracht, regelen de hartwerkzaamheid, leiden de signalen uit de hersenen naar het lichaam en produceren afscheidingen. Naast deze hoogontwikkelde cellen zijn er nog andere cellen die een zekere gelijkenis hebben met normale cellen, maar die in werkelijkheid slechts een eenvoudige structuur bezitten, cellen waarbij de nodige mechanismen voor gespecialiseerde werkzaamheden ontbreken en die gedegenereerd en ziek zijn. Deze cellen zijn op onnatuurlijke, minderwaardige voeding aangewezen.

“In het organisme van de mens die leeft om te eten neemt de echte mens maar weinig ruimte in. Ook wanneer de persoon die zo gericht is op voeding nog zo mager is, bestaat een belangrijk deel van zijn lichaam uit inactieve cellen.

“Elke klier en elk orgaan heeft een bepaald aantal actieve en gespecialiseerde cellen nodig; doch zodra de benodigde hoeveelheid bereikt is, houdt de cel-opbouw in het orgaan op – anders zou het onevenredig groot worden. Aangezien nu actieve cellen slechts door natuurlijke voeding in het leven worden geroepen, en de veel-eter zijn lichaam niet voldoende ervan voorziet, is het orgaan gedwongen het tekort te compenseren en een behoorlijke grootte te bereiken door het produceren van een bepaalde hoeveelheid inactieve cellen uit gekookt eten.

“Zulke nutteloze en parasitaire cellen zijn er in alle organen van de veel-eter in overvloed; beenderen, nagels en haren zijn geen uitzonderingen. Niettemin is het organisme van sommige mensen in staat om gedurende een zekere tijd tegen de onnatuurlijke voeding te strijden. Het doet zijn best om de vorming van de valse mens te verhinderen of tegen te houden door verminderde eetlust, maagstoornissen, onpasselijkheid, braken, slapeloosheid, hoofdpijn en andere gelijkaardige methoden. Kortzichtige mensen beschouwen deze symptomen als zwakte van het organisme, en in plaats van op te houden met het verbruik van onnatuurlijke voeding, drijven ze dit nog op, om zich te “versterken”. Wanneer dan, onder de voortdurende aanvallen van de “voedzame” spijzen, de lange strijd een tragisch einde neemt en eindigt met de nederlaag van de echte mens, is het organisme gedwongen zijn hardnekkig gevecht op te geven en zich aan de onnatuurlijke voeding “aan te passen”. Dit is het signaal voor de geboorte van de valse mens, die begint te schrokken als een wolf, en onophoudelijk begint te groeien. Voor kortzichtige mensen is dat een teken van “genezing”.

“Mettertijd verzwakt de weerstand, en vandaag zijn we zo ver dat al veel kinderen met “twee lichamen” worden geboren. Bij deze kinderen begint de valse mens zich al te ontwikkelen voor ze ter wereld komen. U kunt de valse mens zien, bij elke stap, aan het zitvlak en aan de benen van de vrouwen; aan de dikke kaken van de kinderen, aan de vooruitwelvende buiken en dikke nekken van de mannen, en op andere plaatsen. De valse mens misvormt het knappe figuur van jonge meisjes in de bloei van hun jaren, en berooft volwassenen van hun arbeidsgeschiktheid. Hij dringt in het hart, de nieren, de bloedvaten, de klieren en de weefsels van menselijke wezens, en verlamt hun activiteit. Eenvoudig uitgedrukt – hij omklemt de echte mens en wurgt hem langzaamaan.

“Wanneer een veel-eter zijn honger stilt met het eten van vruchten, heeft dat als gevolg dat de echte mens op dit ogenblik volledig voldaan is en geen wens naar méér voeding heeft. De valse mens heeft echter helemaal niets gekregen van de natuurlijke voeding en verlangt nu naar zijn eigen, speciale kost. Wat de gelegenheid bijzonder onaangenaam maakt is het feit dat de valse mens zijn primitieve gulzigheid door de mond van de echte mens uitdrukt. Het verlangen naar gekookte voeding is een uiting van dit monster (= de valse mens) en heeft met de behoefte van de echte mens geen uitstaans. 

“Juist op dit punt reageert de echte mens zonder nadenken en overleg. Dag na dag slooft hij zich uit, onder grote pijnen verdient hij zijn geld, en dan verandert hij – onder nog grotere pijnen en klachten – zijn natuurlijke levensmiddelen, die hij met zijn zuurverdiende geld heeft gekocht, in schadelijke substanties, dient ze door zijn mond aan zijn lichaam toe, verteert ze in zijn verteringskanaal, neemt ze in zijn bloed op en geeft ze over aan het monster, zijn ergste vijand, die hij voedt en wiens afschuwelijk lichaam hij voortdurend met zwakke spieren overal met zich meedraagt.

“Op deze plaats moet ik de biologen, die eiwitrijke voeding prijzen en valse hoop wekken t.a.v. de werking van kunstmatige vitaminen, vragen, of ze geen medelijden hebben met de mannen en vrouwen die waggelend langs de straten draven, en die nauwelijks in staat zijn het gewicht van de valse mens op hun zwakke benen te dragen? Waar blijft het geweten, de rede van deze vorsers? Geven deze nutteloze vlees- en vetmassa’s hen geen reden tot nadenken? Tenslotte is het overgewicht het gevolg van hun “evenwichtige” dierlijke eiwitten en hun “licht verteerbaar” wit brood. Probeert u eens deze dikke mensen hun brood en hun vlees te ontnemen, en geeft u hen een tijdlang voeding die voldoet aan de wetten van de natuur – en let u er dan op hoe deze vleesbergen binnen enkele maanden wegsmelten en verdwijnen.

“Wanneer we bedenken hoe gemakkelijk we deze overtollige kilo’s kwijtraken en op eenvoudige, natuurlijke wijze de volle gezondheid terug verwerven, moeten we ons afvragen waarom mensen van hoge academische rang teruggrijpen naar een hutsepot van gevaarlijke en nutteloze methoden zonder uitzicht op succes.

“De valse mens bestaat niet alleen uit gedegenereerde cellen, maar ook uit overtollig water, vet, bezinksels, zouten, vergiften en andere schadelijke substanties, die in alle lichaamsholten van de echte mens zijn binnengedrongen en zich daar in het weefsel verspreid hebben. Iedere ziekte ontstaat, zonder uitzondering, in de cellen van de valse mens. Ook kanker heeft daar zijn oorsprong.

geciteerd uit flyer Z9 / Te vlug tevreden.

Een indringend werk dat het eten van volwaardige rauwe voeding voor gezondheid promoot en de oorzaak van ziekte terugvoert naar “modern” voedsel dat verminkt, verarmd, gewijzigd… is door koken, bakken, hercomposeren… Dit digitale boek maakt deel uit van Module L / Levend Voedsel of kan afzonderlijk worden aangevraagd bij NaturEl. De Module kost 30 euro / het boek alleen 9 euro.

Aanvragen

We waarderen jouw reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van Natur-El

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder